Exide

Exide akumulatori su proizvod jedne od najvećih i najpoznatijih svetskih proizvođača akumulatora, Exide Technologies  - USA. Proizvodnja akumulatora u Evropi je podeljena u 4 fabrike (Italija, Poljska, Španija i Nemačka). Exide akumulatori se koriste kao prva, originalna ugradnja kod sledećih proizvođača vozila: Fiat grupacija, BMW, Renault, Toyota, Ford, Volkswagen, Iveco, Volvo Trucks, Scania, JCB, Claas, ...itd.

Svi akumulatori su proizvedeni u skladu sa najnovijim tehnologijama, koji u potpunosti odgovaraju kvalitetom originalnim rezervnim delovima.

Koriste se najnovije tehnologije u proizvodnji akumulatora:

  • sa tečnim elektrolitom Ca - Ca
  • AGM
  • AGM sa spiralnim ćelijama
  • GEL
  • VRLA

 

Sertifikat kvaliteta Exide akumulatora: slika sertifikata


Exide Italy

Italijanska fabrika, je jedna od najznačajnijih u Evropi, nalazi se u Romano di Lombardia (Bergamo), gde su osnovane i laboratorije za istraživanje i razvoj. Tu su razvili tehnologiju "expanded metal" koji se sada koristi svugde u Exide fabrikama i STS tehnologiju (Sealed Technology Safe), koju koriste proizvođači automobila kao što su: Fiat, BMV, General Motors, PSA, VV i Renault...


Značajni projekti su pokrenuti u oblastima električnih automobila, gde je Exide svetski lider. Exide Italy je sarađivao i sa prestižnim univerzitetima iz Bolonje i Torina za razvoj tehnologija Dryfit Drysafe, koji je korišćen u individualnim i transportnim sistemima. Već su nekoliko tipova hibridnih i električnih vozila opremljeni sa ovom vrstom tehnologijom.


 
Andreja d.o.o.

Andreja d.o.o. je osnovana 1997 i u početku se bavila prodajom i nabavkom rezervnih delova za poljoprivredu. Početkom 2000-te godine firma je počela uvoziti akumulatore za poljoprivredu i vremenom je proširila program na sve ostale vrste akumulatora:  za putnička vozila, za teretna vozila, za motocikle, stacionarni program... itd. Na našem tržištu od 2002 godine  zvanično zastupamo američku kompaniju EXIDE Technologies koja u proizvodnom programu ima sve vrste akumulatora (sa tečnim elektrolitom, suve, sa spiralnim ćelijama, AGM i GEL). Od 2004 godine zvanični smo uvoznik VRLA stacionarnih akumulatora češke marke HAZE, a  od 2009 godine zastupamo i moto akumulatore holandskog proizvođača Landport. Od opreme za testiranje akumulatora zvanično uvozimo opremu tajvanskog proizvođača DHC i mađarskog FOREX. 2010-te godine počeli smo da uvozimo stacionarni program CTM-Berlin iz Nemačke, a sledeće godine postali smo uvoznici profesionalnih punjača Inelco iz Danske.